Home - Retetele lui Dan - Chiftelute de urzici

Chiftelute de urzici

Incearca aceasta reteta de chiftelute de urzici si descopera un aperitiv usor, sanatos, care poate fi servit la micul dejun, seara sau poate fi luat la pachetel (la birou).Numai bune de incercat primavara, chiftelutele de urzici folosesc la maximum abundenta de verdeata din piete si gradini,incorporand in compozitie si fulgi de ovaz, si faina integrala.

Ingrediente reteta Chiftelute de urzici
  • 4 gramezi urzici proaspete
  • 5-6 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 3-4 linguri fulgi de ovaz
  • 2-3 linguri faina integrala
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare, dupa gust
  • piper, dupa gust
    Mod de preparare reteta Chiftelute de urzici
    • Incepe sa pregatesti aceasta reteta de chiftelute de urzici prin a curata de coaja cepele si cartofii; spala legumele si da-le pe razatoarea mare, apoi scurge-le bine de zeama.
    • Curata usturoiul de coaja, apoi zdrobeste-l intr-o presa de usturoi.
    • Spala urzicile proaspete cu apa rece, apoi scurge-le bine de apa si toaca-le marunt cu un cutit.
    • Preincalzeste cuptorul la 170-190C.
    • Amesteca – intr-un bol incapator – fulgii de ovaz, faina, urzicile tocate, legumele date pe razatoare, usturoiul, sare si piper (dupa gust) si uleiul vegetal; omogenizeaza ingredientele si formeaza chiftelute de aceeasi marime.
    • Tapeteaza o tava cu hartie de copt si asaza pe ea chiftelutele de urzici, lasand putin spatiu intre ele.
    • Baga tava in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 40 minute.
    • La jumatatea timpului estimat, intoarce chiftelutele de urzici pe partea cealalta, pentru a se coace uniform.

About admin

admin

Check Also

Pizza cu legume

Cu o asa  reteta buna de aluat de pizza, poti face minuni – de aceea …

Lasă un răspuns