Saturday , August 24 2019
Home - Retetele lui Dan - Legume la grătar de 1mai

Legume la grătar de 1mai

Legumele la grătar pot fi o garnitură delicioasă pentru friptură sau mici, dar pot constitui și un meniu în sine. În plus, dacă ai prieteni vegetarieni, legumele la grătar vor salva situația! Iată cum trebuie să le prepari:

Ingrediente:

– 2 dovlecei;

– 4 roșii;

– 2 vinete;

– 4 cepe;

– ulei de măsline;

– sare.

Mod de preparare:

  1. Spală bine legumele, taie vinetele și dovleceii în felii subțiri și presară puțină sare peste ele.
  2. După aproximativ 15 minute, șterge excesul de apă de pe legume și unge-le cu ulei de măsline pe partea pe care vor sta pe grătar.
  3. După ce le pui pe grătar, unge-le cu ulei și pe partea cealaltă. Ai grijă să întorci legumele de pe o parte pe alta, până când se rumenesc și furculița intră ușor în ele.
  4. Ca să îți fie mai simplu, pune pe grătar mai întâi vinetele și apoi dovleceii. Metoda de preparare este identică.
  5. Apoi, taie roșiile în jumătăți, pune sare peste ele, unge-le cu ulei de măsline și pune-le pe grătar, mai întâi cu partea tăiată în jos. După 3-4 minute trebuie să le întorci pe cealaltă parte.
  6. La final, procedează la fel cu ceapa, pe care o tai rondele groase, de aproximativ 1 cm grosime.

Când servești legumele la grătar, poți presăra deasupra puțină brânză rasă sau să pui alături un sos, după preferințe.

About admin

admin

Check Also

Tagliatelle cu legume

Tagliatelle + legume + tofu + masline = un pranz sanatos si usor pentru intreaga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *