Saturday , August 24 2019
Home - Retetele lui Dan - Mancare de urzici

Mancare de urzici

Ingrediente
● 600 g urzici
● sare, după gust
● 3 fire de usturoi verde
● 2 bucăţi de hrean
● O linguriță oțet
● aprox 1 litru apă
● aprox 300 g mălai
● 2 linguriţe rase cu sare pentru mămăligă.Mod de preparare
Timp pregatire
PREGĂTIRE
50min

Numar portii
PORȚII
4 portii

Se spală bine urzicile, se scurg şi se curăţă de codiţe. Se pun la fiert 1 l de apă cu puţină sare, într-o oală încăpătoare. Când apa dă în clocot, se adaugă urzicile şi se fierb bine, ale mele au fost gata în 10 minute. Se scot urzicile într-un alt vas şi se lasă la răcit. se mărunţesc bine, de preferat, la blender, pentru a fi cât mai fine. Apa în care au fiert nu se aruncă, pentru că ne va trebuie la pasul următor.

Mai departe, se înfierbântă puţin ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul verde tocat mărunt şi se stinge cu apa în care au fiert urzicile. Se adaugă şi urzicile, apoi se mai subțiază cu zeama de la urzici, în funcție de consistența dorită. Se mai lasă un pic să fiarbă, apoi se dau de pe foc.

Pentru mămăligă, se pun la fiert 1 l de apă cu 2 linguriț rase cu sare, într-un tuci. Când apa fierbe, se adaugă mălaiul în ploaie. La început are consistența unui terci, dar pe măsură ce fierbe, se îngroașă. Se lasă să fiarbă arox 20 minute, depinde dacă doriți o mămăligă mai moale sau mai vârtoasă. Când începe să clocotească, se amestecă energic cam două minute şi se dă de pe foc.

La final se pregătește un sos din hrean ras, apă, sare, după gust și oțet.
Se servesc alături de mămăligă caldă și sosul de hrean.

Timp de pregătire: 30 min
Timp de gătire: 20 min
Porţii: 4

Poftă Bună!

About admin

admin

Check Also

Tagliatelle cu legume

Tagliatelle + legume + tofu + masline = un pranz sanatos si usor pentru intreaga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *