Home - Retetele lui Dan - Pui alla diavola

Pui alla diavola

Pui alla diavola, o reteta delicioasa de pui picant fript pe gratar.

Puiul alla diavola este foarte simplu de facut si atat de crocant, incat chiar merita sa-l incercati macar o data, asta in cazul in care nu l-ati mai facut pana acum, bineinteles.

Desi puiul e minunat cand il preparam pe gratarul din curte, iese absolut delicios si pe cel din casa. Eu il fac foarte des pe gratar, la aragaz, si pe langa pui, frig si cateva felii de cartofi rosii si ceapa rosie. Este o mancare perfecta pentru weekend, asa ca daca aveti un pui prin frigider, maine sau poimaine va invit sa-l pregatiti dupa aceasta reteta.

Haideti sa vedem cum se face acest minunat si delicios pui picant diavola, fript pe gratar.

Pui alla diavola – Ingrediente

  • 1 pui mic (cca 1 kg)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • sare
  • piper negru proaspat rasnit
  • 1 picatura tabasco (optional)

Pui alla diavola – Mod de preparare

  • Indepartam tartita si gatul puiului,  il spalam, il stergem foarte bine, il despicam pe piept si il deschidem in doua (ca si cand am deschide o carte).
  • In reteta originala, puiul se despica pe spate, dar eu l-am despicat intotdeauna pe piept.
  • Il asezam pe un tocator de lemn, cu partea taiata in jos, si il aplatizam cat de bine putem (eu ma folosesc de un aplatizor din inox pentru carne, dar cand nu-l gasesc prin sertare, ma folosesc de maini).
  • Intr-un vas micut, amestecam uleiul de masline cu sucul de lamaie, fulgii de chilli, sarea, piperul proaspat rasnit si, daca doriti, o picatura de tabasco. Tabasco este foarte foarte iute, deci va recomand sa nu puneti mai mult de o picatura.
  • Ungem puiul, pe ambele parti, cu emulsia obtinuta. Ungem gratarul cu 1 lingurita mica de ulei de masline, si il punem pe foc mare.
  • In momentul in care este foarte bine incins, adaugam puiul, cu partea taiata in contact cu gratarul incins.
  • Asezam deasupra puiului un capac mai mic decat gratarul, iar deasupra capacului, o greutate. Eu am folosit mojarul, iar in el am pus o conserva mare.
  • Frigem puiul, la foc mediu, 50 minute (pentru un pui de 1 kg, avem nevoie de cca 50-55 minute). In timpul coacerii, intoarcem puiul de pe o parte pe cealalta, din 5 in 5 minute.
  • In momentul in care s-a rumenit frumos pe ambele parti, stingem focul si il gustam cu pofta. Noi cu cartofi si rondele de ceapa rosie fripte pe gratar. Nu e o combinatie indicata, dar regulile mai trebuie incalcate din cand in cand si asta chiar e o ocazie foarte gustoasa, va garantez.
  • Sa avem pofta si va mai asteptam cu drag!

About admin

admin

Check Also

Pizza cu legume

Cu o asa  reteta buna de aluat de pizza, poti face minuni – de aceea …

Lasă un răspuns