Home - Retetele lui Dan - Tagliatelle cu legume

Tagliatelle cu legume

Tagliatelle + legume + tofu + masline = un pranz sanatos si usor pentru intreaga familie. Incearca reteta noastra de paste cu broccoli, pentru a descoperi un nou mod de a gati tagliatelle! Rezultatul se prepara usor, rapid si este delicios si sanatos, gratie ingredientelor vegetale diverse pe care le contine si care ii vor aduce organismului tau un boost de vitamine.

Aceste tagliatelle cu broccoli, porumb si masline sunt, in plus, un fel de mancare colorat, care va infrumuseta orice masa, indiferent de anotimp. Si care poate fi gatit oricand, deoarece nu presupune ingrediente pe care le gasesti in piata doar toamna, de exemplu: folosind legume congelate, poti prepara oricand aceste tagliatelle cu legume.

Ingrediente reteta Tagliatelle cu legume
  • 500 g tagliatelle
  • 100 g tofu natur
  • 100 g masline fara samburi
  • 300 g broccoli
  • 250 g porumb fiert
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 6-8 fire patrunjel verde
  • oregano uscat, dupa gust
  • sare, dupa gust
    Mod de preparare reteta Tagliatelle cu legume
    • Adauga pastele tagliatelle intr-o oala incapatoare, in apa sarata si clocotita; fierbe-le aldente, nu pana se zdrobesc.
    • Separat, fierbe inflorescentele de broccoli timp de aproximativ 5 minute.
    • Amesteca (intr-un bol incapator) inflorescentele de broccoli cu uleiul de masline, usturoiul taiat julienne, morcovul taiat rondele, porumbul fiert, patrunjelul taiat marunt, cat oregano uscat vrei si sare, dupa gust.
    • Toarna deasupra pastele tagliatelle fierte si scurse aproape complet de lichid.
    • Acopera bolul cu un capac si lasa ingredientele sa isi intrepatrunda aromele, cateva minute.
    • La servire, adauga deasupra tofu ras si maslinele taiate rondele sau jumatati.
       Observatii reteta Tagliatelle cu legume
    • Poti inlocui tofu natur cu variante aromate de tofu (tofu cu busuioc si oregano ori tofu cu masline) sau cu parmezan vegan.
    • Trucul oricarei retete de paste nelipicioase este urmatorul: nu scurge toata apa in care au fiert acestea, lasa 2-3 linguri in oala si toarna pastele si lichidul deasupra sosului pe care il prepari.

About admin

admin

Check Also

Pizza cu legume

Cu o asa  reteta buna de aluat de pizza, poti face minuni – de aceea …

Lasă un răspuns