Home - Retetele lui Dan - Tochitura de Porc si Vita

Tochitura de Porc si Vita

Tochitura de porc si vita – Reteta traditionala de tochitura cu mamaliga.

Tochitura de porc si vita este una dintre mancarurile noastre preferate.

Mancarurile cu sos imi amintesc intotdeauna de copilarie si de bucataria excelenta a mamei mele. Tochitura de porc si vita era una dintre retetele care ne incalzea in zilele mohorate si reci de iarna. Si pentru ca inca sunt in Romania, mi s-a facut o pofta teribila de o tochitura delicioasa. Am servit-o cu o mamaliguta calda si cu o garnitura de ciuperci si rosii cherry.

Ingrediente – Tochitura de porc si vita

  • 500 g carne de porc slaba
  • 500 g carne de vita
  • 1 ceapa mare
  • 5-6 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1-2 cani apa
  • 1 pahar vin alb demisec de buna calitate
  • 3 linguri faina
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat

Ingrediente garnitura

  • 300 g ciuperci champignon
  • 5-6 rosii cherry
  • 2 catei usturoi necuratati
  • 1 ardei iute uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin alb demisec
  • 2 lingurite sos soia light
  • piper proaspat macinat

 Mod de preparare

  • Taiem carnea in bucatele potrivite si apoi le tavalim prin faina.
  • Adaugam uleiul intr-o cratita incapatoare si cand este incins, adaugam bucatile de carne scuturate bine de faina in exces.
  • Le calim pana cand isi schimba culoarea, cca 2-3 minute, apoi le scoatem din cratita, le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
  • Punem in cratita ceapa taiata julienne si usturoiul tocat marunt. Le calim 1 minut, apoi adaugam carnea si amestecam bine.
  • Adaugam vinul alb si dupa ce alcoolul s-a evaporat, adaugam sucul de rosii amestecat cu 1 cana cu apa, boabele de piper, piperul macinat, patrunjel tocat si putina sare (nu adaugati prea multa sare de la inceput pentru ca sosul scade si mancarea poate deveni prea sarata).
    • Acoperim cratita cu capac si lasam tochitura sa fiarba la foc mic pentru cca 2 ore.
    • In cazul in care sosul scade prea mult si carnea nu este complet patrunsa, mai adaugam apa calduta.
    • Dupa ce carnea a fiert complet, potrivim tochitura de sare.

    Mod de preparare garnitura

    • Incingem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam usturoiul necuratat si ardeiul iute tocat marunt. Le calim 1 minut, apoi adaugam ciupercile si rosiile intregi. Amestecam bine, adaugam sosul de soia si le calim cca 2-3 minute.
    • Adaugam vinul alb si piperul. Amestecam ciupercile pe foc mediu pana cand alcoolul este complet evaporat.
    • Ciupercile si rosiile nu trebuie sa fie moi, ci usor crocante.
    • Servim tochitura de porc si vita alaturi de mamaliguta calda si garnitura de ciuperci si rosii cherry.Si pentru ca o mancare atat de delicioasa nu poate fi servita fara un pahar de vin rosu alaturi, va propun un vin deosebit, Vinarte Prince Matei Merlot 2008.
    • Sarbatori Luminate si Pofta buna!

About admin

admin

Check Also

Pizza cu legume

Cu o asa  reteta buna de aluat de pizza, poti face minuni – de aceea …

Lasă un răspuns